sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Viime viikolta…

Viime viikolla puikoiltani valmistui edellisen postauksen pipolle kaveriksi tumput sekä samasta langasta hupuke. En itse tavallisesti käytä tumppuja (vaan sormikkaita, ja mieluiten fleece- tai vastaavia ;D), mutta tämä setti on kyllä ihan itselleni tehty. Kai sitä joskus pakkasella voisi tumputkin käsiinsä laittaa, vaikka hanskojen päälle, jos on oikein kylmä. Tässä on elämäni toiset peukkukiilattomat tumput, mutta tuollaisesta paksusta langasta isoilla (vitosen) puikoilla tehtynä nämä tuntuu kyllä ihan mukavilta.



Tätä vihreää Isoveli Coloria mulla oli kolme kerää, tumppuihin kului 72 grammaa, joten niiden ja pipon jälkeen hupukkeelle jäi loput, onnistuin neuloon niin tarkalle, että hyvä jos 30 senttiä jäi yli. Hupuke painaa 137 grammaa, eli joulukuun saldo on jo päälle 200 g. Niin, hupuke on neulottu kutosen pyöröllä. Hupuke näyttää tuossa kuvassa aika hassulta, mutta se on tarkoitettu puettavaksi resori ylöspäin, niin että jos sen vetää päähän, tuo resori pitelee sen aika kivasti paikallaan.



Nyt mulla on työn alla – sanotaan vaikka sahanterähuivi – siitä lilasta bukleelangasta, josta tein jo pipon. Ja keltainen villatakki on nappilistan paria kerrosta ja hihojen saumausta vaille valmis. Olen ostanut siihen jo napitkin, tai oikeastaan kahdet. Ostin semmoiset muoviset puunappeja esittävät sekä toiset, jotka on oikeesti kuulemma kookospähkinän kuorta, mutta en ole ihan varma kummat laitan. Ne muoviset on paremman väriset, kookokset on hiukan liian vaaleat – uskaltaiskohan niitä värjätä jollain – ja jos niin milläköhän????

Ai niin, piti vielä sanomani, että pahasti pelkään etten ennätä tiistaina mukaan Kotkan neuletapaamiseen, mutta yritän kumminkin saada huomenna tehtyä niin paljon hommia kuin mahdollista, että jos vaikka sittenkin pääsisin... Saapi nähdä!

Ei kommentteja: